Sportshøj Langvang

ACT_Illustration - main render

SPORTSHØJ LANGVANG

Sportshøj Langvang er et ambitiøst konkurrenceforslag for en ny multihal i Randers. Projektet tager i sin formgivning udgangspunkt i områdets karakteristiske landskab, og Multihallen opføres derfor som endnu en høj i landskabet.

Sportshøj Langvang skaber et vigtigt afsæt i udviklingen af Randers by og ”opland”, hvor sundhed, velvære og natur og bæredygtighed tilsammen skaber et attraktivt og aktivt byområde, der svarer på tidens aktuelle udfordringer i forhold til idrætsdeltagelse, integration og sundhed.

Strategien for udviklingen af Sportshøj Langvang tager udgangspunkt i nutidens og fremtidens idrætstendenser samt det eksisterende landskab. Her ligger en unik mulighed for at udvikle et særligt byområde, bygget op omkring sport, natur, vand, bæredygtighed og sundhed.

Sportshøj Langvang er en bakke, et bjerg, en aktiv flade og et landskab. Sportshøj Langvang er en række kasser, en reol, en landsby og en mulighed for udfoldelse. Med andre ord skaber vi med Sportshøj Langvang rammerne for en rigdom af aktiviteter og møder mellem mennesker.

Sportshøj Langvang bliver kendetegnet ved den markante multihal og den præcise landskabelige bearbejdning. Fladerne bliver programmeret så de formelle såvel som uformelle aktiviteter kan udfoldes i hele området og alle stedets potentialer kan blomstre.

Projekt: Multihal Langvang, Masterplan
Lokation: Randers, Danmark
Type: Inviteret konkurrence
Skala: 750.000 kvm
Budget: 52,6 mill.
Klient: Randers Kommune, Lokale- og Anlægsfonden
Partnere: COBE, Wessberg Rådgivende Ingeniører, Norconsult Rådgivende Ingeniører
Ydelse: Masterplan, Strategi, Landskab, Aktivitetsdesign

Comments are closed.