FESTIVAL JARDINS


Festival De Jardins er en årlig havefestival i Portugal.
Formålet med festivalen er at bidrage på et lokalt, nationalt og internationalt niveau til at øge bevidstheden om havekunst, og at gøre opmærksom på vigtighedens af haver og grønne rums kvaliteter i forhold til at forbedre livskvaliteten for borgere.

Forslaget Taste the Slope fokuserer på sammenhængen mellem dyrkningen af fødevarer, det at spise dem og fysisk aktivitet. Projektet stræber efter at skabe en mere meningsfuld offentligt forståelse omkring de fødevarer vi dyrker og spiser.

Tanken bag designet er at skabe en terresseret have, opbygget af forskellige bokse, trin og platforme. Platformene der er fordelt i mellem vegetation, varierer i størrelse og højde, således at forskellige størrelser af grupper kan indtage haven, eksempelvis par, familier og klasser. Dette skaber en integration mellem de besøgende og selve haven. Visuelt og symbolsk de et, omgiver hinanden og drager omsorg for hinanden.

For at maximere det grønne overfladeareal, er haven løftet og vinklet i forhold til solens orientering. Det skaber optimerede forhold for beplantningen og skaber samtidigt et skyggefuldt område under haven, der kan anvendes til hemmelig leg og som et skyggefuldt picnic område.

Projekt: International Have Festival
Lokation: Ponte de Lima, Portugal
Type: Åben konkurrence
Skala: 800 m2
Budget:
Klient: Município de Ponte de Lima
Partnere:
Status: 1.Præmie. Anlæggelse marts 2012
Ydelse: Landskabsdesign

Comments are closed.