SMK MUSEUMSHAVEN

I juni 2011 udskrev Statens Museum for Kunst og Københavns Kommune projektkonkurrencen om forslag til en nytænkning af Museumshaven.

Med et arkitektonisk hovedgreb, der lader parken omfavne museet, er vores mål at skabe en værdig og brugbar entré til museet og samtidig styrke oplevelsen af et museum i en park. Målet når vi med tre elementer; VOLDENE, TRAPPEN og RAMMERNE.

Hvor park møder museum, fletter disse to så forskelligartede parter sig sammen omkring et forløb af præcise, græsklædte VOLDE. VOLDENE låner deres form fra fortidens fæstningsværker og skaber en åben men præcis grænse mellem parken og en mere kultiveret plads, der skaber entré til Statens Museum for Kunst. TRAPPEN, der er et væsentligt møblerende element i museumsbygningen, genfindes udenfor som en akse, der folder sig ud i omgivelserne og forankrer museet i parken og byen. Overdimensionerede versioner af de RAMMER , som bygningen gemmer på, introducerer kunsten i parken, byder velkommen og bringer museet i nærkontakt og øjenhøjde med sine omgivelser.

Vi ønsker med vores forslag til Statens Museum for Kunst at skabe et sted, der både fortæller historien og taler direkte til dagen i dag. Og som appellerer til pjattet bevægelse, krukket poseren og eftertænksomt ophold.

Projekt: Museums Have
Lokation:
Statens Museum for Kunst, København
Type:
Inviteret konkurrence
Skala:
7500 m2
Budget:
20.5 Mill. DKK
Klient:
Statens Museum for Kunst, Københavns Kommune
Partnere:
GHB Landskab, Rekommanderet
Status:
Afgjort
Ydelse:
Planlægning, Program, Landskabsdesign

Comments are closed.